Handicapridning

Klinikken tilbyder handicapridning gennem Blokhus Ridecenter. Ridecenteret er godkendt til handicapridning af Region Nordjylland, hvilket betyder, at der ifølge lægehenvisning kan ydes vederlagsfri fysioterapi til personer med et svært fysiske handicap. Det er lægen, der vurderer, om man er berettiget til vederlagsfri ridefysioterapi.

Ridefysioterapien tilrettelægges nøje efter den enkeltes handicap, træningsbehov og forudsætninger, og ridningen foregår på hold med få deltagere under sikre og betryggende forhold.

Ridning er sjov motion, som træner mange muskelgrupper samtidig med, at det er sansestimulerende og giver mange gode oplevelser. Det giver øget livsglæde at færdes i naturen og større selvtillid at få samspillet mellem dyr og mennesker til at lykkes. Hesten reagerer på vores følelser, hvilket stimulerer den empatiske evne og får ofte folk til at åbne op. Udover ridningen er socialt samvær og samtale et vigtigt aspekt i et godt liv med et kronisk handicap.

Når man rider, er man nødt til at følge hestens bevægelser. Næsten alle muskelgrupper trænes bl.a. styrkes motorik, balance, koordination, kropsbevidsthed, det er tonusregulerende (afslappende for spasticitet), kontraktur-forebyggende, giver øget blodcirkulation, forbedrer vejrtrækning og koncentration.

Kontakt Claus Jensen direkte på telefon 61 60 77 28 eller se nærmere på Blokhus Ridecenter’s hjemmeside.